Залізнична станція Gare Maritime у Брюсселі зазнала величезних змін. Будівля колись була однією з найбільших товарних залізничних станцій у Європі. Нещодавно вокзал реконструювали та створили величезний комерційний простір із залом для проведення різноманітних подій. Більше про велику реновацію – читайте в матеріалі.

Будівлю покрили ламінованим брусом, пише Inhabitat.

За словами архітекторів, ця споруда є найбільшим в Європі проєктом поперечно-ламінованої деревини. Після реконструкції площа простору становить близько 45 000 квадратних метрів. Поряд із залами, дахами та бічними проходами, новий дизайн створює споруду, що імітує невелике місто з вулицями та парками.

Під час реновації використовували лише дерево / Фото Inhabitat

В результаті конструкція вирізняється різними видами з’єднання та модульними дерев’яними будівельними елементами.

Центральний простір на колишньому вокзалі розчищений для публічних заходів та містить зелений прогулянковий бульвар з обох боків. Маршрути мають ширину 16 метрів, що надає пішоходам багато місця, щоб насолодитися внутрішнім садом.

Всередині вокзалу також будуть рости дерева / Фото Inhabitat

Оскільки Брюссель розташований у середземноморському кліматі, дизайнери вибрали рослини, які пристосовуються до конкретних умов вирощування.

Також вокзал тепер є екологічно нейтральним, адже на даху розташовані сонячні панелі, а сама будівля використовує геотермальну енергію та систему збору дощової води для поливу масивних садів.

Будемо вдячні, якщо оцінюватимете наші публікації

[Голосів: 0 Оцінка: 0]

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я