Проєкт вже повністю готовий / Pinterest

Норвезька архітектурна фірма Spacegroup представила проєкт дерев’яних готельних кімнат під назвою Movikheien. Ця розробка складається з дерев’яних кают в Хагефьордені, що на півдні Норвегії. Дістатись до готелю можна буде лише пішохідною стежкою, а будовані вони за принципом “легкого дотику”. Більше про норвезьку розробку – читайте в матеріалі.

Готель побудований у важкодоступному місці серед лісу, а тому будувати дорогу до нього вирішили недоцільним, повідомляє Inhabitat.

За словами архітекторів, пандемія коронавірусу змусила багатьох норвежців звернути увагу на подорожі власною країною.

Будиночки пристосовуються до ландшафту, а не навпаки / Фото Inhabitat

Ця розробка може похвалитися екологічно чистим дизайном та соціальною інклюзивністю. Раніше будівництво посеред лісу означало маніпуляції природним рельєфом шляхом вирубки великих площ лісу для отримання негабаритних споруд з великими вуглецевими слідами.

Попри візуальну крихітність, всередині вистачає місця / Фото Inhabitat

Проєкт “Movikheien Cabins” натомість порушує цю тенденцію, де невеличкі будиночки споруджені за принципом “легкого дотику” та передбачають будівництво з мінімальним впливом на навколишнє середовище та ландшафт.

Також кожен будиночок матиме простору терасу / Фото Inhabitat

Кожна така конструкція має площу близько 62 квадратних метрів, та виготовлена з використанням 100% деревини.

До будиночків доведеться йти кількасот метрів / Фото Inhabitat

Загалом тут збудують 16 окремих номерів, до яких можна дістатись лише пішохідними стежками, адже будувати автомобільну дорогу означало б серйозне втручання у ландшафт.

Будемо вдячні, якщо оцінюватимете наші публікації

[Голосів: 0 Оцінка: 0]

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я